5 YANG TERLARANG..

Wanita dan kecantikan memang tak dapat dipisahkan. Siapa yang tak nak cantik?? Jika ditanya kaum Adam pun masing-masing nak pasangan yang berkulit cerah, licin, gebu ala-ala artis Korea. Jadi tak hairan lah hari ini lambakan produk kecantikan semakin menjadi-jadi. Tak salah nak cantik tapi biarlah memilih produk yang betul-betul selamat dan tidak mengandungi bahan larangan … Read more5 YANG TERLARANG..

7 Kebaikan Temulawak Untuk Wajah Terutamanya Pada yang Alami Masalah Jerawat dan Kulit Kusam

Temulawak atau Tumbuhan dengan nama latin Curcuma xanthorrhiza ini adalah adik-beradik kepada kunyit sangat meluas digunakan pada zaman dulu oleh nenek moyang kita. Dikenali juga sebagai javanese ginger/javanese tumeric, temulawak telah digunakan secara meluas dalam rangkaian produk kosmetik kerana mengandungi bahan aktif yang secara semulajadinya MANFAAT TEMULAWAK UNTUK RAWATAN DAN KECANTIKAN KULIT WAJAH Temulawak adalah bahan semulajadi yang mempunyai … Read more7 Kebaikan Temulawak Untuk Wajah Terutamanya Pada yang Alami Masalah Jerawat dan Kulit Kusam

KENALI JENIS KULIT MUKA

Berapa jenis kulit di sana? Terdapat lima jenis kulit utama: normal, kering, berminyak, kombinasi dan sensitif. Memahami pelbagai jenis kulit akan memberi anda idea yang lebih baik tentang bagaimana merawat jerawat jerawat dan mendedahkan kulit yang licin, licin. Jenis kulit anda biasanya disebabkan oleh kecenderungan genetik, tetapi terdapat kebiasaan yang boleh memburukkan keadaan kulit. Menunjuk … Read moreKENALI JENIS KULIT MUKA

JERAGAT? ALAMAK!

  APA ITU JERAGAT?   Jeragat ialah tompok gelap berwarna hitam atau coklat di kulit. Tompok-tompok tersebut boleh berkembang pada kulit jika selalu terdedah kepada cahaya matahari. Jeragat adalah disebabkan peningkatan jumlah pigmen gelap yang disebut melanin dan peningkatan jumlah sel-sel yang menghasilkan pigmen yang dipanggil melanocytes. Kulit menjadi semakin gelap dan bertompok. Ia juga menyebabkan … Read moreJERAGAT? ALAMAK!

PRODUK PENJAGAAN KULIT APAKAH YANG SESUAI UNTUK WANITA BERUSIA 30-AN

Apabila usia makin meningkat, kulit muka kita makin kelihatan kusam, berkedut dan mempunyai jeragat. Untuk menghindari daripada masalah tersebut, anda haruslah mempunyai rutin penjagaan kulit dengan betul untuk mengekalkan kulit muka yang berseri seperti zaman muda.

Dengan cara yang betul untuk menjaga kulit kepada produk yang sesuai untuk melabur pada berusia 30-an, baca wawancara kami di bawah untuk mengetahui lebih lanjut.

Read morePRODUK PENJAGAAN KULIT APAKAH YANG SESUAI UNTUK WANITA BERUSIA 30-AN

Anak Demam! Macam mana Mama nak buat ni ? Jom baca tips ini

tips-anak-demam-panas

Kalau anak demam, Mama la paling risau dan tak sedap duduk. Mana taknya, anak kesayangan demam pulak tu. Ada Mama yang tak senang duduk, sampai terbengkalai semua kerja rumah. Kalau yang bekerja pula, terus ambil cuti disebabkan anak demam. Kalau tak jaga betul-betul, suhu anak pula akan meningkat dan bahaya untuk anak.

Read moreAnak Demam! Macam mana Mama nak buat ni ? Jom baca tips ini

Bukan 5 Tapi 10 Petua Untuk Melegakan Batuk dan Selsema Si Manja

petua-anak-batuk-demam-selsema

Bila anak kita dijangkiti dengan batuk dan selsema mulalah kita rasa risau dan tak sedap duduk. Kena pula kita ibu yang bekerja, memang semua kerja terbengkalai. Kalau anak hantar ke taska, menjadi satu masalah pula untuk ambil cuti disebabkan taska kebiasaannya melarang menghantar anak-anak yang dijangkiti dengan batuk dan selsema yang biasanya mudah berjangkit pada anak-anak lain di taska.

Read moreBukan 5 Tapi 10 Petua Untuk Melegakan Batuk dan Selsema Si Manja

Kolesterol Jahat Punca Sakit Jantung

Pak Cik Razak yang sedang mengait buah mangga di halaman rumah tiba-tiba melepaskan galah buluh di tangan lantas memegang bahagian dada kirinya yang tidak semena-mena terasa senak berbisa. Rasa ngilu itu kemudian menjalar ke bahagian bahu dan leher sebelum beliau rebah tidak sedarkan diri sebelum dikejarkan ke Hospital Selayang.

Read moreKolesterol Jahat Punca Sakit Jantung